Maaf sila aktifkan javascript.

Main Mobile Legend di PC - Sekarang Korang Tahu

Pernah tak terfikir nak main game Mobile Legends kat PC? kat sini saya nak ajar satu cara untuk main game Android kat PC terutama sekali Mobile Legends.

Apa yang korang perlukan:
1. PC atau laptop
2. Nox (android emulator)

Sebelum install Nox kat PC korang , pastikan PC anda cukup spesifikasi untuk menjalankan Nox dan Main game Mobile Legend ni.

Dah install?
okay antaramuka yang patut anda lihat adalah seperti di bawah:


Kali pertama korang start Nox maybe perlu tunggu sedikit masa untuk apps update. Selepas tu korang boleh buka Play Store melalui widget Play Store kat atas tu.
Lepas install , macam biasa kena lalui tutorial dulu and then login account korang.


Langkah terakhir:
Setting untuk kawalan.

Untuk kawalan, kita akan mapkan touchscreen kepada keyboard sebagai contoh AWSD untuk kawalan pergerakan Hero.

Buat satu game custom untuk set benda ni, dah buat custom game?
Sekarang dah boleh mula  mapkan touchscreen kepada keyboard.
Klik butang macam dalam gambar


Bila dah klik, nanti keluar macam ni .
Tekan butang dalam bulatan merah untuk mapkan key AWSD untuk pergerakan, pastikan saiz dan imej controller tu kat tengah-tengah.
Mapkan pula butang basic attack kepada "Space"
Untuk butang-butang yang lain bergantung kepada kebiasaan pemain samaada nak mapkan atau tak, tapi admin lebih selesa guna mouseclick sahaja untuk yang lain terutama bahagian butang skill sebab memerlukan aiming bagi gameplay yang bagus.

Itu je, senang kan?
Kalau ada apa-apa masalah boleh komen kat post FB admin nanti.

Cau dulu nak road to Epic ni.
Powered by Blogger.