Maaf sila aktifkan javascript.

Tabagotchi: Tukarkan Pengurusan Tab Chrome Kepada Permainan Retro 'Tamagotchi'


Google Chrome mempunyai pengurusan tab yang baik, di mana ia tidak akan buat keseluruhan pelayar web menjadi 'crash', sebaliknya hanya tab yang terlibat sahaja yang akan terhenti.

Namun ini menyembabkan penggunaan RAM menjadi sangat tinggi, disebabkan setiap satu tab mempunyai prosesnya yang tersendiri.

Ini dapat dihindarkan dengan menggunakan tab pada kadar minimum, terutamanya bagi mereka yang menggunakan RAM kecil. Ia juga mampu memberikan lebih fokus dari menguruskan begitu banyak tab pada satu masa.Keserabutan ini dapat diatasi dengan bantuan Tabagotchi, klon kepada Tamagotchi, sejenis permainan retro zaman awal 2000an - akhir 90an.

Anda tidak perlu memberikan ia makan, minum, mandikan ia, atau bermain dengannya. Sebaliknya apa yang anda perlu lakukan hanyalah biarkan tab Chrome anda pada jumlah paling minimum yang mampu diuruskan oleh RAM anda.

Setiap kali anda buka satu tab, meter nyawa Tabagotchi akan hilang sebanyak 4 point, dan itu akan menyebabkan ita marah - lalu Tabagotchi anda lebih hampir kepada kematian.

Permainan Cyber Pet Tamagotchi

Jika anda rasa anda perlukan lebih fokus, Tabagotchi dapat membantu anda melakukannya.

Lebih sedikit tab yang anda buka, lebih sihat dan gembira cyber/virtual pet Tabagotchi anda!

Pasang ia di sini: Tabagotchi
Powered by Blogger.